Az Új Akropolisz szegedi központjának önkéntesei 2021 első októberi hétvégéjén egy hagyományos konyhatechnikai fogás felelevenítésével savanyúkáposztát készítettek. 9 kilónyi zöldség esett áldozatul az akciónak, amit szeletelés után száraz sózással döngöltek bele egy ülő német juhász méretű kerámiabödönbe. A jókedélyű munka közben megtanulták a folyamat csínját-bínját, és a közös kétkezi alkotás élménye is felvillanyozta az állig káposztás filozófusokat. Volt, aki reszelt, amíg a másik gyúrt, eközben többen komoly számításokat is végeztek, hogy megtudják, mi a káposzta és só megfelelő aránya. A fermentált finomság végül érni tért, és a következő hetekben tréfás perceket okozott a puttyogása, ami megnyugtatóan tudatta a kulturális egyesületben kurzust hallgató tagokkal, jól végezték dolgukat. Most már az alkotó pihenhet, a káposzta dolgozik tovább.